Navigáció
· Főoldal
· Szórólap
· Köszöntő
· Elérhetőség
· Óvodai nevelési év rendje
· Csoportok, munkatársak
· Alapítvány
· Étkezés
· Dokumentumok
· Zöld Óvoda
· Beiratkozás
· Galéria
· Keresés
Pályázatok
· TÁMOP egészségnevelés és szemléletformálás
· Támop integráció
· Tesco pályázat
Óvodai dekorációk
· Tavasz
· Nyár
· Ősz
· Tél
· Születésnapos táblák
Élet a csoportban
· Maci
· Nyuszi
· Pillangó
· Katica
· Csiga
· Delfin
· Méhecske
· Süni
· Cinke
· Mókus
 
Delfin
A Delfin csoportban óvodánk legfiatalabb gyerekei járnak, éppen csak betöltötték a 2,5 évet.
Mikor megkezdtük az óvodát, még csak 18-an voltunk, aztán folyamatosan egyre többen lettünk. jelenleg csoportlétszámunk 23 fő, ebből 10 lány, 12 fiú.

Az első napokban volt sírás-rívás, hiszen anyától elszakadni nagyon nehéz. Pár kisgyerek már járt gyerekközösségbe, a Családi Napköziben, így ők kicsit könnyebben vették az akadályt. Kevésbé megszeppenve, inkább kíváncsian érkeztek az új környezetbe.

Hogy könnyebbé tegyük az óvodakezdést, halacskás párnával vártuk a kis delfineket, amivel napközben és alvás alatt össze lehetett kicsit bújni. Persze emellett sok-sok ölelésre, vigasztaló szóra is szükség volt és van is ahhoz, hogy nyugodt, vidám hangulatban teljen a nap.

De a kezdeti szomorúság már kevésbé jellemző. Rajtunk - óvónőkön, dajka nénin, pedagógiai asszisztensen - kívül sok-sok játék, és eszköz segít abban, hogy minden kisgyerek jól érezze magát. Számtalan mondókát, éneket, mesét ismerünk már, általában ezeket játékos mozgásokkal kísérjük vagy elbábozzuk. Szívesen hallgatnak zenét, gyakran táncolnak, ilyenkor vidáman telik a nap. Sokat gyurmázunk és festünk, különböző technikával. Ezeket a gyermeki alkotásokat a szülők is megtekinthetik az öltözőnkben, később haza is vihetik.

Nagy élményt jelentenek a gyerekek számára a szülinapok, amikor nem csak finom tortákat ehetünk, de már a tanult dalokból énekelünk is az ünnepeltnek. Az óvónénik ajándéka a szülinaposnak egy Bogyó és Babóca fakanálbáb.

A gyerekek egyre érdeklődőbbek, egymás és az általunk felkínált különböző tevékenységek iránt, láthatóan mind nagyobb örömöt jelent számukra a közös együttlét. Bízunk benne, hogy ez a közösségi érzés a jövőben még sok szép élménnyel gazdagítja napjainkat.
 
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
498,935 egyedi látogató