Navigáció
· Főoldal
· Szórólap 2018
· Köszöntő
· Elérhetőség
· Óvodai nevelési év rendje
· Csoportok, munkatársak
· Alapítvány
· Étkezés
· Gyerekszáj
· Dokumentumok
· Óvodai felvétel
· Zöld Óvoda
· Galéria
· Keresés
Pályázatok
· TÁMOP egészségnevelés és szemléletformálás
· Támop integráció
· Tesco pályázat
Óvodai dekorációk
· Tavasz
· Nyár
· Ősz
· Tél
· Születésnapos táblák
Élet a csoportban
· Maci
· Nyuszi
· Pillangó
· Katica
· Csiga
· Delfin
· Méhecske
· Süni
· Cinke
· Mókus
 
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
Tesco pályázat

Mezítlábas ösvény

 

Illatösvény

 „Illatösvény” a Brunszvik Teréz Óvodában

A Martonvásári Gyermekkert Alapítvány 2002-ben alakult. Jó szándékú alapítók célul tűzték ki a martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda támogatását. Azóta is folyamatosan csatlakoznak e nemes célhoz és sokan sokféleképpen segítik az alapítvány működését.
Alapítványunk tagjai pályáztak 2017 tavaszán a Tesco által meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatra. Az Önök segítségével immár másodszor nyertük el azt a 400.000.-Ft-ot, melynek segítségével a gyerekeknek a „Mezítlábas Ösvény”-t kibővíthetjük és létrehozhatjuk az „Illatösvény”-t is. Az óvoda felnőtt közösségének célja „Zöld Óvoda”- ként a környezet megismertetése, megszerettetése. Fontosnak tartjuk a valóság felfedezésének biztosítását a gyermekeknek saját tapasztalaton alapuló tevékenységek során, miközben pozitív érzelmi viszony alakul ki bennük a természethez, az emberi alkotásokhoz. Ezekben a folyamatokban, a gyermekekben észrevétlenül alakul ki az értékek megőrzésének igénye, képessége.
Az „Illatösvény” eszközként fog támogatást nyújtani céljaink elérésében. Már nagyanyáink is használták a fűszer- és gyógynövényeket, melyek az elmúlt évtizedekben háttérbe szorultak. Az óvoda alkalmas arra, hogy megismertesse a gyermekeket ezekkel a növényekkel, gondozásukkal, felhasználásuk lehetőségeivel. A tevékenységek közben a gyermekek tapasztalatokhoz jutnak, fejlődik értékelésük, finomodik együttműködési képességük, felelősség tudatuk, s nem utolsó sorban a gyerekeken keresztül a családok szemléletére is hatni kívánunk.
2018 tavaszán történő „Illatösvény” kialakításához az elnyert támogatásból kültéri memória játékot és oszlopot telepítünk, terepet rendezünk, fűszereket és gyógynövényeket ültetünk. Ez utóbbiakhoz szívesen fogadunk a kiskertekben fellelhető és feleslegessé vált növényekből.
Köszönöm mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy a TESCO pályázat támogatásával „Illatösvény”-t alakíthassunk ki óvodánk udvarán. Továbbra is várjuk támogatásukat!Mindenkinek áldott, békés, egészségben gazdag új évet kívánok!
Stefkovits Ferencné
óvodavezető
az alapítvány önkéntese
 

Fotók
 
231,326 egyedi látogató