Navigáció
· Főoldal
· Szórólap
· Köszöntő
· Elérhetőség
· Óvodai nevelési év rendje
· Csoportok, munkatársak
· Alapítvány
· Étkezés
· Dokumentumok
· Zöld Óvoda
· Beiratkozás
· Galéria
· Keresés
Pályázatok
· TÁMOP egészségnevelés és szemléletformálás
· Támop integráció
· Tesco pályázat
Óvodai dekorációk
· Tavasz
· Nyár
· Ősz
· Tél
· Születésnapos táblák
Élet a csoportban
· Maci
· Nyuszi
· Pillangó
· Katica
· Csiga
· Delfin
· Méhecske
· Süni
· Cinke
· Mókus
 
Cinke
Mindketten felsőfokú végzettségű óvodapedagógusok vagyunk, dajka nénink is szakképzett dajka végzettséggel rendelkezik. Bár csak a 2018/ 2019-es nevelési év elejétől dolgozunk együtt, terveink, elképzeléseink azonosak: családias, derűs és elfogadó környezet megteremtésével, azonos pedagógiai elvek alapján kívánjuk nevelni a ránk bízott gyermekeket. Változatos, komplex tevékenységekkel, a szabad játék fontosságára figyelve, séták kirándulások szervezésével bővítjük a gyermekek ismereteit és igyekszünk őket minél több hasznos tapasztalathoz, élményhez juttatni, ezáltal fejleszteni kialakulóban lévő személyiségüket. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészséges életmódra nevelésre, valamint fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás megalapozását, melyet a mindennapok folyamán gyakorlunk a gyerekekkel, a madarak etetésével, növények ápolásával, az udvar rendben tartásával, komposztálással, szelektív hulladékgyűjtéssel.
 
 A cinke csoportot jelenleg vegyes életkorú gyermekek alkotják. Az életkori eltérésekből fakadóan nagy gondot fordítunk a közösségi, érzelmi és erkölcsi nevelésre. Fontosnak tartjuk egymás elfogadását, segítését, egyéni értékeik felfedezését. A nyugodt, derűs és biztonságos légkör megteremtésével ez előbb felsorolt nevelési területek eredményességét biztosítjuk. Mindennapjainkban hangsúlyt fektetünk a szokásrendszer kialakítására, az önállóságra nevelésre és a gyermeki képességek kibontakoztatására. Lényegesnek tartjuk a tapasztalatszerzést, a környező világ felfedezését. Szívesen kirándulunk, sétálunk. A játékos ismeretszerzésre törekszünk, valamint a spontán adódó fejlesztési lehetőségeket kihasználására. Mindennapi tevékenységünk során nagyon sok manipulatív, kézműves tevékenységet alkalmazunk, természetes anyagokat felhasználva. Fontosnak tartjuk a problémás gyerekek kiszűrését, megfelelő időben a megfelelő helyre való irányítását.
 
Minden a gyermek érdekében történik, hogy értékes, élményekkel gazdag „jó ember” váljék belőle.
 Közel áll hozzánk:
  •    Ének (a zene a lélek, a test építője)
  •    Ábrázolás (művészet, alkotómunka, kreativitás fejlesztése)
  •    Mozgás (a test karbantartója)
  •    Irodalom (hagyományőrzés, kultúra, beszédfejlesztés)
  •    Környezet (természet szeretete, óvása, állatok, növények megbecsülése)
  •     Matematika (logikus gondolkodás, racionalitás)
 A lelkesség, a bátorítás, az elfogadás és a hivatástudat a legnagyobb érték, amit adhat egy pedagógus a gyermeknek. Fontos számunkra a szülőkkel való kapcsolattartás és a folyamatos tájékoztatás. A családi neveléssel együttes, egymásra épülő nevelőmunka a gyermek egyéni képességeinek kibontakoztatását eredményezi.
 
Farkasné Nagy Judit Óvodapedagógus
Buza Virág Barbara Óvodapedagógus
Gucsek Károlyné Emőke Dajka
Rehus Erzsébet Pedagógiai asszisztens
 
 
 
 
 
 
 
 
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
 
498,943 egyedi látogató